Novellekonkurrence

Elsker du fantasy?
Har du en forfatter i maven?
Er du mellem 10 og 18 år?

Så er denne konkurrence måske noget for dig!

Forlaget Klippe søger fantasynoveller til en novellesamling, der vil blive udgivet tidligst i efteråret 2020. Fantasydelen behøver ikke være den bærende del i historien, men der skal være noget; fx et fabeldyr, en parallel verden, magi eller overnaturlige kræfter. Skriv meget gerne om det, der fylder i dit liv; fx mobning, familieliv, at være anerledes, LGBTQ+, racisme, tykfobi, klimakrisen, skole, sygdom, mm.
Det er vigtigt, at vi har en hovedperson, der enten udvikler sig, lærer noget om sig selv eller får svar på et spørgsmål. Resten er op til dig.

Rent praktisk:
– Novellen skal være en familiebog, der kan læses (eller læses højt) fra 10 år
– Novellesamlingen får en samlet titel, når vi har de udvalgte noveller
– Det er ikke besluttet på forhånd, hvor mange noveller der bliver antaget til den færdige samling

Hvad skal du levere:
– Novellen skal være på dansk
– Novellen skal være på 3000-5000 ord
– Novellen skal skrives i word med tekst Cambria, str. 12 og med 1,5 linjeafstand
– Novellen skal have et navn, som word-filen bør navngives
– Novellen skal sendes til kontakt@forlagetklippe.dk. I emnefeltet skal du skrive “Novellekonkurrence” og novellens navn. I mailen skal du ganske kort skrive lidt om dig selv og om din novelle
– Novellen skal senest sendes d. 5/1-2020 (meget gerne før, da vi begynder at læse dem igennem, som de kommer frem.)
– Novellen må gerne skrives af to forfattere sammen

Det må novellen ikke indeholde:
– Voldsomt vold og detaljeret splattet morderisk død (sørgelig død er OK)
– Stærk alkohol og stoffer (en enkelt øl er OK)
– Sex og detaljeret nøgenhed (at være nøgen er OK, men ingen deltaljerede beskrivelser)
– Historien skal kunne læses af dine bedsteforældre <3

Hvad sker der, hvis min novelle bliver udvalgt?
Hvis du bliver valgt ud til den endelige novellesamling, kommer du til en start med i en lukket facebookgruppe sammen med redaktøren på projektet og resten af de udvalgte. Her vil du blive parret med en anden, hvor I skal læse hinandens noveller og give feedback. Her er det vigtigt, at I respekterer hinandens arbejde! Senere skal du arbejde din novelle igennem med en redaktør. Når arbejdet med teksten er færdig, vil den blive korrekturlæst og opsat. Her får du lov til en sidste gang at læse novellen igennem, inden hele samlingen sendes til tryk.
Der er ingen deadline på projektet. Bogen bliver først udgivet, når vi alle er tilfredse med det endelige resultat.

Hvad sker der, hvis min novelle ikke bliver udvalgt?
Du får svar på mail, hvis din novelle ikke er blevet antaget. Det vil blive prioriteret at give alle et personligt afslag, men det kommer an på mængden af indsendte noveller.

Hvad får jeg ud af konkurrencen?
Du bliver udgivet forfatter. Du får din tekst i en rigtig bog. Du kan se det som et springbræt til dine forfatterdrømme.
Du får ikke betaling for udgivelsen. Du får 6 gratis eksemplarer af bogen, som du kan forære til venner og familie. Du kan købe flere bøger af forlaget til en særpris for forfatterne i bogen, (den pris bliver først fastsat, når produktionsprisen kendes.)
Det vil være forlaget, der sælger bøger til evt. boghandlen og biblioteket. Bøgerne vil også blive medtaget og solgt på Forlaget Klippes stand til alle årets messer.

Gode råd inden du sender din novelle ind:
– Få en til at læse din tekst. Fx en ven, lærer, læsegruppe. Gerne en, der ikke bare siger; “Det er super godt!” men en der faktisk vil prøve at forbedre din tekst. Prøv fx i facebookgruppen “betalæsere”
– Læs gerne korrektur på den. Det hjælper på helhedsindtrykket. Bed evt. dine forældre om hjælp.
– Del konkurrencen med dine skriveglade venner og læs hinandens noveller igennem. Det er meget lærerigt for alle. Men husk altid at respekter hinandens tekster!
– Hvis du er helt på bar bund med din historie og ingen til at hjælpe, så send en mail til kontakt@forlagetklippe. dk og beskriv din ide. Vi vil forsøge at hjælpe dig videre, hvis der er tid til det.

Hvorfor gør vi det overhovedet:
Forlaget Klippe ønsker at hjælpe unge forfattere videre med deres projekter. Vi ønsker at udvide med flere udgivelser, samt møde nye unge mennesker, der brænder for fantasygenren.
Vi ønsker selvfølgelig også at udgivelsen kan tjene sig hjem. Derfor vil der senere også være muligt at støtte projektet økonomisk.

Det med småt:
Forlaget Klipper tager sig retten til at ikke at udgive novellesamlingen, hvis der ikke bliver indsendt nok materialle. Forlaget Klippe sætter ikke en dato på, hvornår I senest vil få svar på, om I er med eller ej. Forlaget Klippe går op i miljøet og vil ikke trykke et kæmpe oplag bøger, som måske ikke bliver solgt.

Har du spørgsmål, så skriv endelige til kontakt@forlagetklippe.dk

Vi glæder os til at læse jeres foreslag til novellesamlingen <3