Sofie Amalie

Hos Sofie Amalie (f. 2001) startede kærligheden for litteraturen tidligt, og den voksede sig blot større og større for hvert år, hvorefter glæden for selv at skrive også indvandt sig en plads i hjertet. Sofie Amalie er opvokset sammen med sukkeroerne på Lolland Falster, men kan nu findes i storbyen, hvor hun studerer engelsk på Københavns Universitet.
Sofie Amalie har aldrig kunne begrænse sin glæde og begejstring for litteraturen og har bl.a. delt livligt ud af den på sociale medier, hvor hun har været bogblogger siden 2017 under navnet @sofie.amalie_lit.
Sofie Amalie debuterede som novelleforfatter i Tror du på magi? i 2020 hos Forlaget Klippe. Hun har gået på Brønderslev Forfatterskole årgang 2020-2022 og er blevet undervist af forfattere som Cecilie Eken, Caroline Ørsum og Sanne Munk Jensen.
Sukkerdalen, som er første bind i Centralbiblioteket, er hendes debut som romanforfatter.
Sofie Amalie er derudover udgivet i to andre novellesamlinger og antologierne fra Brønderslev Forfatterskole 2020-2022 samt kommer med en kortroman på forlaget Krabat i 2023.
Du kan altid finde Sofie Amalie på Instagram, ellers er der en stor sandsynlighed for, at hun sidder med snuden i en bog eller sin computer med en god (stor) kop te.