Forlaget Klippes historie

Forlaget Klippe blev stiftet d. 1. januar 2019 af Sissel Moody. Nedenstående er en tekstbid fra en artikel, Sissel Moody har udtalt sig til:

Forlaget Klippe udgiver bøger med omtanke for miljø og klima, både når det gælder bogproduktion, forsendelse og markedsføring. Selvom Forlaget Klippe er et lille bitte forlag med kun 3-5 udgivelser om året, synes jeg, det er vigtigt at tænke på jordkloden først.

Forlaget Klippe fokuserer på at udgive god litteratur for børn og unge i genrerne fantasy, sci fi og realisme. Det er vigtigt for Forlaget Klippe at inkludere alle slags mennesker i litteraturen, og forlaget hylder specielt own-voice litteratur. Own-voice betyder, at forfatteren selv er en del af og derfor har kendskab til den minoritet, forfatteren skriver om, samt de problematikker, man som udsat minoritet lever med.

Ingen bør vokse op uden at have muligheden for at kunne spejle sig selv i litteraturen,” fortæller Sissel Moody.

Derfor udgiver Forlaget Klippe bøger med minoritetter, der gennem livet har måttet leve med chikanering og et forkert billede af sin person i litteraturen. Ved at udgive den gode historie, som mennesker kan spejle sig i, kan Forlaget Klippe hjælpe med at modarbejde racisme, sexisme, ableisme, tykfobi, homofobi, bifobi, transfobi, aldersfobi m.m.

I sommers udgav Forlaget Klippe bogen Historier fra Pykiatrien. Bogen er en antologi med selvbiografiske noveller fra forfattere, der selv har oplevet forskellige sider af psykiatrien.

Vi bryder tabuet ved at tale om det,”
fortæller Sissel, der selv har skrevet en novelle til antologien. Novellen “Den Hvide Pyjamas” fortæller om Sissels egen indlæggelse på en psykiatrisk skadestue.

I starten var det lettere for mig at skrive om min tid i psykiatrien end at tale om den. Skrivningen var en vej frem, og nu taler jeg også gerne om det. Det skal ikke være et tabu at have været indlagt på et psykiatrisk hospital,” fortæller Sissel.

Historier fra Psykiatrien er ikke den eneste antologi med målet om at aftabuisere og informere hos Forlaget Klippe. Til næste år udkommer bogen, der pt går under arbejdstitlen Queer Antologien. Antologien rammer hele LGBTQIAP+ spektrummet med historier fra forfattere, der selv er queer-personer.

2021 har også budt på fortsættelsen i Dragernes Æra af C. G. Valentin, Bare Alice, af Luna Harley og Grøn Klode 2 af Eva Munk.

Da jeg startede Forlaget Klippe, var det for at udgive min egen fantasytrilogi Forbandelsen over Laitana,” fortæller Sissel.
Da jeg var teenager, manglede jeg en hovedperson, der mindede om mig selv i litteraturen. Derfor startede jeg på at skrive historien om en tyk pige, der blev mobbet, men som alligevel fik venner og blev helten i sit eget eventyr. Jeg ved, hvor ødelæggende det er at blive fremstillet forkert i litteraturen. Derfor bruger jeg Forlaget Klippe til at gøre det modsatte.”

Sissel Moody – stifter og ejer af Forlaget Klippe