Queer antologi

Fra stemme til stemme, fra queer til queer,
hvordan kan vi ændre verden ved at fortælle vores historier?

OPDATERING:
Vi har ikke fået nok bidrag til projektet og deadline er udskudt til 1/8.21.
Tilføjelse til Krav længere nede: Det er også muligt at skrive under et pseudonym.
Det er nu også muligt at sende kunst, tegninger eller portrætter uden tekst til bogen. Det er begrænset, hvor mange tegninger, der er plads til i bogen.

QueerlittDK er gået sammen med Forlaget Klippe og har dannet frirum og muligheden for at udarbejde en af Danmarks første Queer novelleantologier, skrevet af queer mennesker til queer mennesker.

Vi gør det, fordi vi har brug en synliggørelse af de danske queer forfattere, forfatterspirer, illustratorer og digtere. Vi har brug for at høre deres historier og skabe opmærksomhed på, hvordan de synes litteraturen skal se ud.

Vi inviterer alle queer mennesker til at deltage og dele jeres ord og stemmer med os. 
Men hvem kan deltag? Hvem er queer?

Hvad betyder det at være Queer?
At være Queer vil sige, at du forsøger bryde de rammer, som er kendt som den heteronormative opfattelse. Det vil sige, du forsøger bryde op med de regler og roller, der er til kærlighed, sex og relation og meget mere i vores samfund.
Queer kan også nemt bruges til som paraplybegreb for hele LGBTQIAP+ med et enkelt ord. Men der er også folk, der foretrækker, at det hedder LGBTQIAP+

Hos QueerlittDK handler det om mangfoldighed med fokus på LGBTQIAP+. Vi har valgt at bruge paraplybegrebet “queer”, der dækker over L(lesbiske), G(bøsser), B(biseksuelle), T(transkønnede), Q(queer), I(intersex), A(aseksuelle og aromantiske), P(panseksuelle og poly).

Krav: 

 • Alle færdige bidrag skal sendes senest d. 1/8-21
 • Det er muligt at dele ufærdige idéer med os på mail, som vi sammen kan arbejde videre på. (Igen skal det færdige bidrag være færdigt inden ovenstående dato).
 • Grafiske noveller skal holde sig indenfor papirstørrelse højde 220 mm og bredde 140 mm. (Husk at gør plads til margener og beskæring.)
 • Noveller skal helst være mellem 3000 og 8000 ord.
 • Digte, kunst og andre bidrag er også velkomne. Hvis du er i tvivl om dit bidrag passer ind, så skriv til os, inden du starter.
 • Det er også muligt at skrive under et pseudonym.

Forlaget Klippe stiller følgende krav:

 • Minimum alder for bidragere er 16 år
 • Målgruppen for læsere er YA, 16+
 • Genre kan være alt indenfor YA: realisme, fantasy, Sci-Fi, m.m.
 • Sproget er dansk, men vil hjælper gerne med oversættelser, hvis du foretrækker at skrive på et andet sprog.
 • Du skal kunne arbejde med din novelle i word og bruge “registrer ændringer”. Vi hjælper selvfølgelig ved udfordringer som ordblindhed eller andet.

QueerlittDK stiller følgende krav:

 • Du skal identificere dig selv som en person på LGBTQIAP+ spektrumet
 • Vi er fortaler for own-voice

Vores vision er at støtte en eller flere velgørende (queer) organisationer med overskuddet fra salget af bogen. Alle der bidrager til bogen får 5 bøger som tak for indsatsen.
Der betales ikke løn for arbejdet.

Der er ikke fastsat en udgivelsesdato.

Kontakt og indsendelse af bidrag sker på kontakt@forlagetklippe.dk. Noter queer antologi i emnefeltet.

Vi glæder os meget til at modtage bidrag allerede nu. Når du sender en mail, får du en bekræftelse på modtagelsen retur. Vi læser og vurdere bidrag løbende, men du får ikke endeligt svar, før efter deadline d. 1/8-21.

OBS: Hvis du sender et ufærdigt bidrag, så husk at gør opmærksom på det i mailen, så vi kan læse og vende tilbage med idéer, så du kan færdiggøre dit bidrag inden d. 1/8-21

Du kan også henvende dig ved at skrive til QueerlittDK på deres instagram og facebook.