Queer antologi

Fra stemme til stemme, fra queer til queer,
hvordan kan vi ændre verden ved at fortælle vores historier?

Queer antologien har fået titlen Kunsten at være sig selv og udkom d. 4. november. 2022.

Bogen kan købes her

Du kan få en forsmag på bogen ved at læse forordet, der er skrevet af Lasse Kjøbeløv og Sissel Moody og :

Idéen bag antologien startede med en undren over, hvad Danmark har at byde på fra queer-stemmer, hvad de kan skabe og hvilke typer historier, de kan fortælle os. Det færdige produkt, som du har i hånden nu, endte med 22 bidrag fra 22 forskellige queer-personer, der hver har skabt en historie.

Mennesket findes i mange former og farver, og ingen er ens. Vi kan dømme på udseendet, men det er altid det indre, der tæller. Menneskesynet har udvidet sig og nye kasser er opstået. Ved at lægge os i dem kan vi finde fællesskab og ligesindede. Kasserne skal ikke holde os indespærret og begrænse os, men de kan hjælpe os til at forstå verden på nye måder og give os den tryghed, vi har brug for til at leve vores liv.

I vores nutid, hvor diversiteten får mere rum til at komme til udtryk, vil vi åbne kasserne op. Litteraturen har længe haltet efter efterspørgslen for den spejling, vi har brug for. I denne bog får du noveller, digte og grafik som på hver sin måde beskæftiger sig med seksualitet, køn og forskellighed blandt mennesker. Historierne repræsenterer ikke det eneste svar på kassernes indhold, men de giver os et indblik i dem og fortæller fra nye synsvinkler – synsvinkler, som vi har stærkt brug for. Måske kan du spejle dig i historierne, og måske kan du ikke. Begge dele er okay.

Som queer vil du blive set, hørt og forstået, som hetero vil du blive budt indenfor. Foruden LGBTQIAP+ favner vi forskellige kroppe, hudfarver, etnicitet, handicap og neurodiversiteter.

Litteratur skal være for alle, for alle fortjener at vokse op og kunne spejle sig i litteraturen.