Sissel Moody

Sissel Moody er både forfatter hos Forlaget Klippe, men også stifter og ejer af forlaget. Det er en stor passion for Sissel at arbejde med alt indenfor bøger. Sissel arbejder for at inkludere minoriteter både i sit forlag og i egne bøger – ingen bør vokse op uden at have en at spejle sig i i litteraturen. I får fat i Sissel via forlagets mail og møder hende på årets messer.

Jeg har brugt skrivningen, da jeg var indlagt på psykiatrisk afdeling. Mine historier om den unge pige Linea, der aldrig har passet ind, og det magiske land Laitana, der giver hende alt det, hun mangler, holdt mig beskæftiget og nærværende i mit ellers kaotiske liv.

Sissel bor på Bornholm ude i skoven sammen med sin mand og deres to børn. Naturen er en stor den af deres liv, hvor der følger dyrene omkring sig.

Sissel skrev mange bøger som barn. Små historier med tegninger til og sat op i papirbøger, der blev tappet sammen – flere af dem findes endnu.

Da Sissel var tolv-tretten år, skrev hun en historie om en pige, der blev sendt ud i rummet som nyfødt, så hun kunne ankomme til en fjern planet som voksen. Hun havde en computer med sig som ven, men var ellers alene i rummet. Den bog blev aldrig færdig.

Som fjortenårig startede Sissel på at skrive om Linea, der i dag er udgivet som Forbandelsen over Laitana.

“Jeg manglede en hovedperson, der mindede om mig selv. Det er vigtigt for mig at inkludere alle i litteraturen, så vi på den måde kan udviske billedet af det perfekte menneske. Jeg havde min egen historie at skrive dengang – historien om en tyk pige, der blev mobbet, men som alligevel fik venner og blev helten i sit eget eventyr.”

Sissel brugte dengang skrivningen til at komme igennem sin hverdag og triste perioder. Hun levede sig ind i Lineas eventyr og hele historien kom så let til hende, som var det virkelig Sissel selv, der var på en rejse. Så snart computeren var slukket, startede det virkelige liv igen. Det virkelige liv, der ikke var et eventyr.

Læs mere om Forbandelsen over Laitana her

Læs mere om Sissel Moody på hendes hjemmeside